Keramisch Marmer

Exclusieve, klassieke of luxe look creeeren? Keramisch marmer leent zich hier uitstekend voor! Keramisch marmer is een keramische marmerlook tegel. Nagenoeg iedere soort natuurlijk marmer is te verkrijgen in de voordelen van keramisch marmer. Wat zijn deze voordelen? Keramisch marmer is in tegenstelling tot 'echt' marmer kleur, kras en slijtvast, onderhoudsarm en vochtbestendig. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat er extra lang genoten kan worden van een prachtige marmerlook.

Regge Projects geeft graag advies en inspiratie over de mogelijkheden van keramisch marmer. Wilt u advies en inspiratie van onze verkoopadviseurs? Dan bent u van harte welkom bij ons in de showroom. Direct uw vraag stellen? Neem dan hier direct contact met ons op.

Wat is keramisch marmer?

Marmer is door de eeuwen heen altijd al een zeer populair bouwmateriaal geweest, ondermeer door de klassieke en elegante looks die worden verkregen door toepassing van marmer. Helaas heeft het natuurlijke marmer ook nadelen. Echt marmer is kras- en slijtgevoelig en behoeft ook veel onderhoud. Deze nadelen kent keramisch marmer niet. Keramiek is namelijk kleur, kras en slijtvast, vochtbestendig en onderhoudsarm doordat keramisch marmer gemaakt is van het gebakken product keramiek. Op het gebakken keramiek wordt vervolgens een (levensechte) look van het marmer geprint. De technologie achter deze processen is de laatste jaren sterk verbeterd waardoor er vrijwel geen verschil meer zit tussen de look van natuurlijk marmer en keramisch marmer. Echter heeft keramisch marmer wel de kwalitatieve voordelen van keramiek!

Ieder soort keramisch marmer

Natuurlijk marmer is er in enorm veel soorten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de marmersoorten calacatta, saint laurent of marquinia marmer. Dit zijn marmersoorten met vele aderpatronen, kleurvariaties en afwerkingen zijn dit. Vanaf nagenoeg iedere soort natuurlijk marmer is er vandaag te dag een bijpassende keramische variatie. Tot in het kleinste detail wordt vandaag de dag de uitstraling van vrijwel iedere soort natuurlijk marmer nagebootst binnen het assortiment aan keramisch marmer van Regge Projects.

XXL-formaten

Wat een opkomende trend is binnen keramische tegels en dus ook bij keramisch marmer zijn XL en XXL formaten. Dit worden ook wel keramische slabs genoemd. XXL-formaten zijn formaten van bijvoorbeeld 120x120 cm, 120x240 cm of 160x320 cm. Het voordeel van deze grotere formaten ten opzichte van kleinere formaten tegels is dat er een stuk minder voeg nodig is. Doordat er minder voeg bij de XXL-formaten nodig is, lijken de oppervlaktes waar de slabs worden toegepast veel meer aaneengesloten en wordt een uniform karakter aan het oppervlak gegeven. Uiteraard is er ook een grote keus aan XXL formaten binnen het assortiment aan keramisch marmer van Regge Projects. Ook hier adviseren wij graag over.

Keramisch marmer bij Regge Projects

Bij verschillende projecten heeft Regge Projects mogen adviseren over keramisch marmer en uiteraard het materiaal geleverd. Wilt u advies over de toepassing en mogelijkheden van keramisch marmer? Neem dan gerust direct contact met ons op. Langskomen bij ons in de showroom om ook inspiratie van ons te krijgen kan natuurlijk ook.